Wanneer je aan de lekkerste pasta gerechten denkt, dan denk je uiteraard ook aan heerlijke verse ingredienten en lekkere smaakvolle kazen die het gerecht helemaal af maken. Wat is eigenlijk jouw favoriete pasta gerecht?
Een volle groene pasta pesto met kip
Dit klinkt toch al heerlijk?! Een heerlijke rijk gevulde pasta met verse pesto en gegrilde kipstukjes en overgoten met heerlijke geraspte kaas. Dit klinkt als de hemel, toch? Maar wat heb je daar nou voor nodig? Natuurlijk pasta, en dan is het lekkerste eigenlijk wel penne pasta. Natuurlijk ook kip om te grillen en uiteraard pesto. Maar het is natuurlijk wel lekkerder wanneer je de pesto helemaal zelf maakt. En het kost helemaal niet veel moeite. Het enige wat je bij elkaar in een mixer gooit is verse basilicum, handje vol pijnboompitten (het kan ook met cashew noten) en daarbij wat peper en zout, olijfolie en verse Parmezaanse kaas. Natuurlijk gebruik je deze kaas ook om het geheel af te garneren. Kan je niet fijne parmezaanse kaas vinden voor door de pasta. Dan kan je er ook nog voor kiezen online kaas bestellen. Dan kan je ook gelijk een hele kaas kopen voor het volgende pasta gerecht.
Pasta carbonnarra op en top!
Wanneer je er helemaal voor gaat om een goed pasta gerecht op tafel te zetten. Dan wil je natuurlijk wel een gerecht maken met goede en verse producten. Daarbij is het vooral bij de pasta carbonnarra belangrijk dat je de juiste kaas, maar vooral ook, de juiste soort pasta gebruikt. Omdat je het gaat kloppen met het ei en de kaas, is het belangrijk dat je wel spagetthi pakt. Want dit kan je gemakkelijk kloppen met het ei en de kaas zonder dat er stukjes of klontjes ontstaan. Wanneer je macaroni, pennen of andere dikkere pasta gebruikt, heb je de kans dat er klontjes ontstaan en dat het eventueel nog gaat schiften omdat je ook nog kookroom gebruikt om het geheel lekker romig te maken. En dat wil je uiteraard niet, want je wilt een fijne zachte pasta hebben. Een bord gevuld met pasta, kaas en uiteraard heerlijke knapperig gebakken pancetta die je door de pasta ziet liggen. Ook dit klinkt toch weer als muziek in de oren?
Een pasta zonder kaas
Dit kan natuurlijk ook. Pak groene asperges met paddenstoelen en gril deze om daarna met witte wijn azijn af te blussen en toe te voegen aan de pasta. Dan heb je een heerlijke pasta Funghi die je daarna kan serveren op het bord. En wil je toch een klein beetje kaas? Dan kan je dit er uiteraard nog een beetje er overheen strooien.